Brokolicová pěna s parmezánem

Skvělá jemná pěna, výborná k plnění paštiček z listového těsta. Jako předkrm nebo jednohubky na party.

Originální recept KJGR:

  • 500 g brokolice
  • 2 větší stroužky česneku (kupuj český)
  • 100 g základní bílé omáčky – bešamelu
  • 200 g strouhaného parmezánu(můžeš použít i sýr Gran Moravia)
  • 2 dcl smetany ke šlehání
  • sůl
  • čerstvě namletý bílý pepř (nepoužívej koupený mletý, chuť a vůně pepře čerstvě namletého je nesrovnatelná)
  • citronová šťáva

Postup:
Brokolici uvař ve slané vodě do poloměkka, nech vychladnout. Umel jí na jemném sítku masového strojku spolu se syrovým česnekem. Umletou směs propasíruj sítem.
Přimíchej studený bešamel a strouhaný parmezán.
Osol a okořeň bílým pepřem, přidej citronovou šťávu podle chuti.
Na závěr opatrně vmíchej ušlehanou smetanu.
Pěnu před podáváním vychlaď v lednici.