Rizoto s parmezánem a houbami

Jemné krémové rizoto, ochucené parmezánem a podušenými čerstvými houbami.

Originální recept KJGR:

  • hotové rizoto – viz náš základní recept na italské rizoto v sekci „Rizoto“
  • vrchovatá lžička mleté kurkumy
  • 200 g nastrouhaného parmezánu (můžeš nahradit českým sýrem Gran Moravia)
  • 300 gramů čerstvých, tvrdších hub – nejlépe hříbků; nemáš-li houby z lesa, nahraď je žampiony Portobello
  • 100 gramů másla
  • špetka čerstvě umletého černého pepře (nepoužívej koupený mletý, chuť a vůně pepře čerstvě namletého je nesrovnatelná)
  • sůl

Postup:

Do horkého hotového rizota, připraveného podle našeho základního receptu, vmíchej mletou kurkumu – fádní barva rizota se změní na krásně zlatavou. Dále vmíchej nastrouhaný parmezán. Nech pár minut odpočinout. Dochuť případně solí.

Očištěné houby nakrájej na menší kousky, osmahni na rozpáleném másle a podus cca 15 minut – nepustí-li dost vody, trochu houby podlej. Po 15 minutách sundej z kastrolu pokličku a nech vodu zcela vydusit. Pak houby ještě chvíli osmahni. Trochu osol a přidej namletý pepř. Takto připravené houby vmíchej jemně do hotového rizota.

–>