Sorbet Crème de Cassis

Tenhle skvělý a rychlý sorbet jsme vymysleli k dezertu, který jsme podávali na naší akci „Malé skvosty francouzské kuchyně“ v únoru 2016 – hruška, vařená v červeném víně, sorbet z černého rybízu a francouzský medovník. Na přání mnoha hostů recept prozradíme.

Originální recept KJGR:

  • šťáva z 5 limetek
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 400 g krystalového cukru
  • 500 ml vody
  • 4 lžičky pomerančové kůry (když nemáš čerstvý, chemicky neošetřený pomeranč, použij sušenou kůru)
  • 4 lžičky citronové kůry (když nemáš čerstvý, chemicky neošetřený citron, použij sušenou kůru)
  • 50 ml likéru Crème de Cassis (likér z černého rybízu, skvělý je například z Dijonu)

Postup:
Vodu, cukr, pomerančovou a citronovou kůru dej svařit na cca 5 minut. Proceď přes jemné síto, aby byl sirup bez kousků pomerančové a citronové kůry. Nech vychladnout.
Do vychladlého roztoku přidej šťávu z limetek a pomeranče a likér.
Připrav sorbet (ve výrobníku zmrzliny, případně v mrazáku – v tom případě musíš směs až do ztuhnutí občas promíchat, cca po každé půlhodině).