Parmezánové knedlíčky se špenátem

Zkus tyhle jemné, v páře vařené knedlíčky se silnou polévkou z mořských ryb (viz náš recept v části „Polévky“) nebo v rajčatové, špenátové polévce.

Originální recept KJGR:

  • 1 starší houska
  • 3 dcl plnotučného mléka (můžeš použít i smetanu nebo šlehačku – knedlíčky budou ještě jemnější)
  • 1 vejce
  • 3 vrchovaté lžíce strouhaného parmezánu (můžeš nahradit českým sýrem Gran Moravia)
  • velká hrst čerstvých listů špenátu
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • strouhanka
  • sůl

Postup:
Housku pokrájej na malé kostičky, přelej mlékem a nech mléko vsáknout. Přidej vejce, parmezán a najemno nasekaný špenát. Velmi opatrně osol (houska, sýr i strouhanka jsou již slané, solíš tedy jen vejce a trochu mouky!).
Promíchej, přisyp mouku a dobře zpracuj. Po lžících postupně přidávej strouhanku, vždy počkej, až strouhanka vsákne vlhkost. Vytvoř jen tak hustou směs, aby bylo možné tvořit knedlíčky.
Malé knedlíčky, které uválíš v lehce navlhčených dlaních, obal ve strouhance a vař v páře 15 minut.

Množství postačí na přibližně 20 malých knedlíčků.