Lehké zeleninové kari

FullSizeRender (kopie)Tohle je velmi rychlé a lehké zeleninové jídlo.

Originální recept KJGR:

  • 6 velkých brambor
  • 2 velké mrkve
  • 1 velká petržel
  • 2 střední kedlubny
  • 2 střední cibule
  • 1-2 stroužků česneku (kupuj český)
  • lžička kmínu
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce nasekané šalvěje
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce olivového oleje (na smažení nepoužívej panenský
  • 1 lžička soli
  • 1/2 litru plnotučného mléka
  • 2-3 lžičky kari (zvol kari, které Ti chutná – jemnější nebo ostřejší)
  • 2 lžíce polohrubé mouky

Postup:
Na rozpáleném másle a oleji zpěníš nadrobno pokrájenou cibuli. Přidej nasekanou šalvěj, kmín, bobkový list a nadrobno pokrájený česnek, nech minutu za stálého míchání smažit, až se česnek rozvoní. Přidej na kostky pokrájenou mrkev, petržel a kedluben, nech 2-3 minuty osmahnout, podlej trochou vody a dus za občasného promíchání 5 minut. Vlož na kostky pokrájené brambory, osol a podus (dus vždy jen na troše vody), až jsou brambory napůl hotové. Zalij mlékem, ve kterém rozmíchej kari a mouku a nech na mírném plameni vařit, až jsou brambory měkké podle Tvé chuti. Na závěr pro zjemnění vmíchej kousek studeného másla.