22.-23.2.2016: Malé skvosty francouzské kuchyně

King Jeliman´s Grand Restaurant, Stará hospoda Křiše a Café Bludný Holanďan pro Vás připravili:

Malé skvosty francouzské kuchyně

Café Bludný Holanďan, Holandská 52, Praha 10 (Čechovo náměstí)

22. – 23.2.2016,   otevřeno 8.00 – 22.00

Rezervace: telefon 602 251 823, mail josef@cafebh.com.
Budeme rádi, když nám již při rezervaci míst řeknete, jaké menu jste si vybrali.
Prosíme o shovívavost – pokud se nedovoláte, pošlete nám vzkaz SMS nebo mailem, zavoláme Vám obratem zpět.

Aktuálně:
pondělí večer od 18.00 již všechna místa obsazena
úterý večer od 18.00 poslední cca 4 místa.

Připravili jsme pro Vás jídla, ze kterých si sami sestavíte své menu výběrem ze tří polévek, z několika jídel studené kuchyně a ze dvou dezertů. Všechna jídla jsou bez umělých ochucovadel, konzervantů a jsou připravena z čerstvých surovin.
Jednotlivé chody doprovodí pozornost od kuchaře: malá amuse-bouche na povzbuzení smyslů a chuti.

CENA MENU (1 polévka + 1 hlavní jídlo + 1 dezert): Kč 225,-

Můžete si buď zvolit celé menu nebo si objednat či přiobjednat k menu jakékoli z nabízených jídel i samostatně. Přijďte k nám na snídani, oběd, večeři nebo na svačinu kdykoli během dne.

Sestavte si své menu výběrem jedné polévky, jednoho hlavního jídla a jednoho dezertu z následující nabídky:

Amuse-bouche (pozornost od kuchaře): Tapenade, Aïoli ; Pistou (olivová tapenáda, česnekové Aïoli, bazalkové pesto)

Polévky – vyberte si jednu ze tří:

  • Soupe au pistou (zeleninová polévka s pestem)…… samostatně Kč 55,-
  • Soupe de poissons et sa rouille (jemný krém z mořských ryb, podávaný s pastou rouille)…… samostatně Kč 75,-
  • Soupe de potiron (polévka ze zimní dýně s opraženými plátky anglické slaniny)…… samostatně Kč 55,-

Amuse-bouche (pozornost od kuchaře): Poivrons rouges rôtis et anchois (pečená červená paprika s ančovičkou)

Hlavní chod (studená kuchyně) – vyberte si jedno z následujících jídel :

  • Dodine de Canard (plátky vykostěné kachny, plněné nádivkou z kachních jater, prsou, vepřové panenky a pistácií)…… samostatně Kč 145,-
  • Salade Nicoise (zeleninový salát z Nice se zálivkou vinaigrette, na přání s plátky uzeného lososa nebo ančovičkami)…… samostatně Kč 115,- (s lososem nebo ančovičkami Kč 145,-)
  • Brandade de Morue (brandáda – jemné pyré z nasolené sušené tresky)…… samostatně Kč 145,-
  • Jambon persillé tradition bourguignonne (burgundská huspenina z uzené šunky s petrželkou)…… samostatně Kč 145,-

Amuse-bouche (pozornost od kuchaře): Mousse au chocolat avec tuile aux amandes (čokoládová pěna s mandlovou placičkou)

Dezerty – vyberte si jeden z těchto dvou :

  • Crème brûlée (vanilkový krém s karamelovou krustou)…… samostatně Kč 65,-
  • Pain d´epice, poires au vin et sorbet au cassis (medovník s hruškou na víně a sorbetem z černého rybízu)…… samostatně Kč 85,-

Ke každému chodu Vám doporučíme pečlivě vybrané francouzské víno (podáváme i rozlévané).
Dále nabízíme pivo a výběr z nealko nápojů, samozřejmě i skvělou kávu nebo čaj.