King Jeliman´s Grand Restaurant, Stará hospoda Křiše a Café Bludný Holanďan pro Vás připravili:
Malé skvosty francouzské kuchyně
Café Bludný Holanďan, Holandská 52, Praha 10 (Čechovo náměstí)
22. – 23.2.2016, otevřeno 8.00 – 22.00
Rezervace: telefon 602 251 823, mail josef@cafebh.com.
Budeme rádi, když nám již při rezervaci míst řeknete, jaké menu jste si vybrali.
Prosíme o shovívavost – pokud se nedovoláte, pošlete nám vzkaz SMS nebo mailem, zavoláme Vám obratem zpět.
Aktuálně:
pondělí večer od 18.00 již všechna místa obsazena
úterý večer od 18.00 poslední cca 4 místa.
Připravili jsme pro Vás jídla, ze kterých si sami sestavíte své menu výběrem ze tří polévek, z několika jídel studené kuchyně a ze dvou dezertů. Všechna jídla jsou bez umělých ochucovadel, konzervantů a jsou připravena z čerstvých surovin.
Jednotlivé chody doprovodí pozornost od kuchaře: malá amuse-bouche na povzbuzení smyslů a chuti.
CENA MENU (1 polévka + 1 hlavní jídlo + 1 dezert): Kč 225,-
Můžete si buď zvolit celé menu nebo si objednat či přiobjednat k menu jakékoli z nabízených jídel i samostatně. Přijďte k nám na snídani, oběd, večeři nebo na svačinu kdykoli během dne.
Sestavte si své menu výběrem jedné polévky, jednoho hlavního jídla a jednoho dezertu z následující nabídky:
Amuse-bouche (pozornost od kuchaře): Tapenade, Aïoli ; Pistou (olivová tapenáda, česnekové Aïoli, bazalkové pesto)
Polévky – vyberte si jednu ze tří:
- Soupe au pistou (zeleninová polévka s pestem)…… samostatně Kč 55,-
- Soupe de poissons et sa rouille (jemný krém z mořských ryb, podávaný s pastou rouille)…… samostatně Kč 75,-
- Soupe de potiron (polévka ze zimní dýně s opraženými plátky anglické slaniny)…… samostatně Kč 55,-
Amuse-bouche (pozornost od kuchaře): Poivrons rouges rôtis et anchois (pečená červená paprika s ančovičkou)
Hlavní chod (studená kuchyně) – vyberte si jedno z následujících jídel :
- Dodine de Canard (plátky vykostěné kachny, plněné nádivkou z kachních jater, prsou, vepřové panenky a pistácií)…… samostatně Kč 145,-
- Salade Nicoise (zeleninový salát z Nice se zálivkou vinaigrette, na přání s plátky uzeného lososa nebo ančovičkami)…… samostatně Kč 115,- (s lososem nebo ančovičkami Kč 145,-)
- Brandade de Morue (brandáda – jemné pyré z nasolené sušené tresky)…… samostatně Kč 145,-
- Jambon persillé tradition bourguignonne (burgundská huspenina z uzené šunky s petrželkou)…… samostatně Kč 145,-
Amuse-bouche (pozornost od kuchaře): Mousse au chocolat avec tuile aux amandes (čokoládová pěna s mandlovou placičkou)
Dezerty – vyberte si jeden z těchto dvou :
- Crème brûlée (vanilkový krém s karamelovou krustou)…… samostatně Kč 65,-
- Pain d´epice, poires au vin et sorbet au cassis (medovník s hruškou na víně a sorbetem z černého rybízu)…… samostatně Kč 85,-
Ke každému chodu Vám doporučíme pečlivě vybrané francouzské víno (podáváme i rozlévané).
Dále nabízíme pivo a výběr z nealko nápojů, samozřejmě i skvělou kávu nebo čaj.